„Само ИТН не е участвала в управлението, само ние можем да казваме, че сме партия на промяната. Всички други са участвали под една или друга форма в управлението.“

Това каза водачът на листа на "Има такъв народ" Филип Станев в предаването на „Лице в лице“.

Той заяви, че в партията има много експерти: „Популярността, която имахме като предаване, беше мостът експерти да влязат във формацията.“

Станев коментира и че да се води разговор с ДПС, БСП и ГЕРБ „не само е несъстоятелно, но и нечестно за избирателите“.

"Ние години наред говорим, че са провалили държавата. Това би звучало като предателство към българския суверен, ние на практика воюваме с тях“, добави той.

Станев обясни, че не може да се забранява подкрепа, но можеш да кажеш, че не искаш да работиш с някого и коментира, че не бива да се страхуваме от избори в демокрация.

„Избирателите решават, призоваваме да направят така, че да има кабинет. Имаме експертите, имаме и хората. Подготвени сме за това, всичко е в ръцете на суверена. Искаме всичко различно от това, което е сега. Не бива да допускаме да имаме премиер, който да дойде на такъв гребен на общественото доверие през 2009 г. и 12 години по-късно да го виждаме как спи гол до натъпкано с евро и кюлчета злато шкафче и да има „Мата Хари“, и "Магнитски" да ни опозорява пред Европа и света“, каза още той.  

По думите му не само е важно "да се махне Иван Гешев, но и да последва сериозна съдебна реформа".

„Прокуратурата трябва да отиде към изпълнителната власт, да е извадена от съдебната. По-скоро е руския модел този, който работи у нас. Докато я има тази недосегаемост, ще е така, затова ако имаме възможност да управляваме, това ще е първото, което искаме да направим“, поясни Станев.