„Правителството хвърля само вредни идеи в публичното пространство“, смята бившият външен министър Екатерина Захариева.

В „Лице в лице“ тя каза, че от ГЕРБ нямат никакъв конструктивен диалог с управляващите. На въпрос дали от партията биха подкрепили закриването на спецправосъдието, Захариева каза, че без анализ е абсурд.

„Няма как да подкрепим нещо, което не знаем какво ще стане с борбата с корупцията, например. Нищо не сме видели черно на бяло“, каза Захариева.

„Политиците и Народното събрание правят реформи не с декларации, а със законопроекти. Нищо такова не е инициирано до момента“, каза още тя.

Относно корупцията, тя допълни, че чуждестранните инвестиции са спаднали с 47% по времето на служебните правителства на Румен Радев, което означавало, че корупцията е много висока.

„Радев твърди, и сме съгласни с него, че корупционната среда води до спад на чуждестранните инвестиции“, допълни Захариева.

На въпрос защо ГЕРБ са напуснали залата по време на речта на президента след клетвата му, Захариева уточни, че тя е била в карантина, но излизането на колегите ѝ било спонтанно. „Счели са, че не трябва това да е първата реч на президента“, допълни тя.

По темата за отношенията ни със Северна Македония, Захариева коментира, че Кирил Петков не е поел по правилния път. „Ние научаваме какво се планира от западната преса и от Скопие. Чувам, че дори МВнР не знаят какво ще се случва. Ние имахме само една пресконференция, в която се обяви, че важните и най-чувствителните неща остават на втори план“, каза Захариева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!