Не сме решили дали кандидатът на ВМРО за президент ще бъде Красимир Каракачанов. но е нормално структурите да го номинират, защото на предишните избори постигна доверието на почти 600 хиляди избиратели.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването "Лице в лице".

Според него не е възможно партията да повтори резултата си от предишните парламентарни избори, тъй като участието в управлението и неудачните коалиционни решения "винаги носят щети".

Джамбазки обаче не вижда конкуренция в другата патриотична партия, която е близо до прекрачването на четирипроцентната бариера на предстоящия вот през ноември.

""Възраждане" не е наш конкурент, макар и да се състезава да взима гласове в същата посока. Хората, които подкрепят тяхната партия обаче, се подвеждат по фалшиви идоли", обясни той.

Евродепутатът коментира и драстичното увеличение на цената на тока, като според него то се дължи на няколко фактора.

"Цената на тока се повишава драстично заради неумението, незнанието и неможенето на служебното управление, както и дълбоко погрешната политика в преследване на т.нар. "зелени цели" - трябва да се борим с въглеродните емисии по съвсем различен начин. Решението е много просто - достатъчно е те да се улавят по някакъв начин, а не да се пускат в атмосферата. Възможно е и е изпълнимо", смята Джамбазки.

Заместник-председателят на ВМРО призова хората да не забравят какви са били целите и обещанията на лицата, които днес се определят като "зелени" в българската политика.

"Или Асен Василев, или Кирил Петков - един от двамата има интервю от две хиляди и някоя година, в което казва, че трябва да затворим въглищните централи и да вървим в тази посока. Не е лошо хората да имат памет, защото нищо не започва от днес. Това, че днес тези хора казват едно, не значи, че преди години, когато се учредявали "Демократична България" не са казвали друго", призова той.

Вижте целия разговор във видеото.