„Волята на кого да даде третият мандат е на президента, но независимо на кого избере да го даде, ние сме готови да помагаме, преговаряме и обсъждаме варианти за правителство.“ Това каза в предаването на bTV „Лице в лице“ депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

По думите му в момента политиците създават кризите.

Левицата отказа официално поканата за среща с ДПС за преговори за кабинет с втория мандат. От Движението за права и свободи още вчера казаха, че ще изпратят писма на всички, освен а „Възраждане“, за да се опитат да сформират кабинет с втория мандат.

„Не приемаме правителства с първия и втория мандат. Знаем, че лидерите им се сърдят. Ние уважаваме техните избиратели, но когато слагат правителства, които по никакъв начин не са комуникирани, няма как да го подкрепим“, обясни Стойнев.

Според него на преден план трябва да се сложат темите, които обединяват партиите като демографската криза и икономическите въпроси, а не тези, по които разбирателство няма.

Той коментира, че войната в Украйна и референдумът за отлагане на еврото не са сред темите, които трябва да са на преден план.

„Разговорите за третия мандат трябва да са и извън централите, а и с бизнеса и синдикатите“, обясни още Стойнев.