„Ако трябва да се шегувам, макар че ситуацията не предполага никакви шеги, щях да Ви кажа, че министър-председателят изпълнява обществено полезна функция, като има възможност често да увеселява българските граждани“, заяви Томислав Дончев в „Лице в лице“.

Заместник-председателят на ГЕРБ даде оценка на правителството: „Ако ме карате да правя някакъв комплексен политически анализ как работи правителството и какво е свършило анализа ще е лесен. Защото анализа на нула или на нищото е нищо. Такъв анализ е едносричен, една дума- нищо“.

„Петков, настоящия министър председател, не отговори на нито един от въпросите, свързани с известния скандал със компанията Gemcorp, с която е подписан договор, за сметка на това освети и операция на военното разузнаване, свързана със спасяването на българските моряци. Аз съм служил само година и половина. Имам известен опит за работа със службите, за първи път чувам операция на военното разузнаване да се анонсира предварително по телевизията. Ако сме достатъчно прецизни, в Наказателния кодекс има текстове за разгласяване на класифицирана информация“, каза Дончев.

ГЕРБ настоява за свикване на КСНС заради войната в Украйна, заяви Дончев.

Вижте целия разговор във видеото.