„Струва ми се наистина, че ще бъде най-удачно утре колегите от БСП да направят декларация, с която да се извинят на всички журналисти, работещи в Народното събрание, а и на цялата общност“.

Така народният представител от парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира декларацията на Валери Жаблянов от БСП, който се възмути от „електронния терор“, който журналистите упражнявали върху депутатите чрез кадрите, на които се вижда как част от тях не носят маски, въпреки изричната заповед на здравния министър. Жаблянов призова ръководството на парламента да вземе „всички мерки народните представители да бъдат предпазени от подобни посегателства“.

В предаването „Лице в лице“ Атанасова сподели, че не знае дали в случая се касае за позиция на цялата парламентарна група на БСП или само на Жаблянов, но уточни, че на нея това ѝ звучи „наистина чудовищно“, още повече на фона на това, че страната ни се нарежда на 111-то място по свобода на словото.

Тя припомни още, че когато е било направено предложението парламентарните репортери да бъдат отделени в друга зала поради опасността от заразяване с COVID-19, от БСП са се противопоставили остро на идеята с мотива, че това ограничава работата на журналистите.

Атанасова коментира и последните скандали около разпространените чатове със съветника на президента Пламен Узунов и последвалите изявления на държавния глава.

„Не смятам, че президентът има проблеми единствено и само с ГЕРБ или правителството. Очевидно ролята на обединител на нацията не е изпълнена със съдържание в този му мандат. (…) Това – с нито една от трите власти президентската институция да не може да има нормални разговори и тон, според мен е пагубно за държавата“, коментира тя.