Томислав Дончев ще бъде участник в изборния процес и няма как той да организира изборите. Това наложи назначаването на Мариана Николова, обясни в предаването "Лице в лице" Даниела Дариткова - председател на парламентарната група на ГЕРБ. По думите й Томислав Дончев ще бъде в кандидат-депутатските листи. 

Имаме лица, които са ясни, че ще са водачи на листи, посочи още Даниела Дариткова. Бойко Борисов ще води в София – 25 МИР и в Пловдив, Цвета Караянчева в Кърджали, а самата Дариткова - в Смолян. Министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов ще води листата на ГЕРБ във Велико Търново. 

Подготвяйки своите листи, разчитаме на хора, които от една страна са с обществено признание, а от друга – добри професионалисти, посочи Дариткова. 

По думите й през този мандат се е водила една непрекъсната битка с президентството.

"Толкова често президентско вето при нито един друг мандат не се е случвало, това ще влезе в историята на президентската институция", заяви Даниела Дариткова. 

Според нея COVID кризата трябва да бъде посочена като най-голямото предизвикателство за това управление. 

"На фона на влизането ни в еврозонта и банковия съюз се случиха протести, които наистина изразиха недоволство от част от действията ни. Това беше сериозно изпитание. Протестите ни дадоха възможност да преосмислим това, което правим и как се възприема от обществото", обясни тя.