Отговорността за обща позиция е на мнозинството, така депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов обясни липсата на единно мнение на Народното събрание по отношение на решението на руския президент Владимир Путин да признае за независими самопровъзгласилите се републики Луганск и Донецк. 

Според него мнозинството трябва да търси подкрепа от опозицията, за да се оформи национален консенсус: „Тук се получи обратното, ние трябваше да търсим коалиционните партньори от мнозинството, за да започнем да работим по обща опозиция, накрая управляващото мнозинство не успява да се разбере и само трима от партньорите излязоха с обща декларация“. 

Митов упрекна позицията на БСП, която според него не е категорична, а „гъвкава“. „Срамота е българският парламент да няма в този момент ясна и категорична позиция, веднага след въпросните събития“, допълни той. 

Депутатът коментира, че е редно България да се присъедини към наложените от Запада санкции. Според него едва ли Русия ще ограничи газовите доставки на ЕС, но със сигурност ще има промяна в цената н енергоносителите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!