Нито един от коалиционните партньори на ПП в бъдещото правителство не е искал Министерството на здравеопазването. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

Както bTV вече съобщи, здравното министерство най-вероятно ще е отговорност на ПП, а номинациата за министър ще е председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова.

„Трябва да спрем измирането на наши сънародници от COVID-19. Нещо, което можем да избегнем сравнително лесно с една активна кампания, обясняваща ползите от това човек да се ваксинира в България в наши дни. Българите сме хората с най-лошото здраве в Европа… Не трябва с лека ръка да губим по 100-200 наши граждани всеки ден“, коза Лорер.

По думите му Сербезова е чудесен професионалист.

„Не я познавам лично, но искрено се надявам да е човекът, който да може да спре тази нечувана смъртност у нас. Изключително горд съм, че продължаваме промяната ще е тази, която ще носи тежестта на здравното министерство в новата коалиция“, коментира представителят на ПП.

Самият Лорер е спряган за министър на иновациите и растежа.

Той обяви единствено, че е предвидено Министерството на икономиката да се раздели на две части: „Идеята е настоящото Министерство на икономиката да се фокусира върху промишлеността, а новото Министерство на иновациите и растежа да се фокусира върху оперативните програми и финансовите инструменти за създаване на новата икономика“.

Лорер призна още, че се обсъжда да има по едни човек от ПП във всяко министерство, за да наблюдава какво се случва там. Иначе всеки министър сам ще избере заместниците си.

Гледайте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!