„Няма издадена заповед на министъра на здравеопазването за нови медицински дейности на болница "Сърце и мозък" в Плевен на нов адрес в село Казичене. Това заяви днес министър проф. Асена Сербезова в отговор на въпрос на бившия министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Инвестиционното намерение беше обявено през по-рано тази година. Веригата болници "Сърце и Мозък" са част от групата на производителя на лекарства "Чайкафарма".

„Ние сме заявили нашето инвестиционно намерение в рамките на законната процедура, неизвестно защо ни сложиха в пакет с проблемите на „Лозенец“ и педиатрията, явно съвпадна по време“, посочи Бисер Георгиев в предаването „Лице в лице“.

„Въпросът е в конкуренцията между здравните заведения“, отбеляза той. „По здравна карта и на книга може би има достатъчно легла, но дайте да направим резлика, защото те не лекуват пациентите сами по себе си. Има разлика между здравната помощ, която се предлага в различните здравни заведения и именно частните клиники са тези, които доведоха новите инвестиции в оборудване и въведоха модерните методи на лечение“, смята изпълнителният директор на фармацевтичната компания.

„Ако имаше лобизам, вече щяхме да имаме разрешение за болницата“, посочи кардиологът проф. Николай Димитров.

„Медицински одит и НЗОК установи, че има източване на касата от три болници – едната беше „Пирогов“, другата „Лозенец“ и третата „Александровска“, припомни той по повод съмненията за източване на средтва от частни болници. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!