„ГЕРБ слушат това, което казва Пеевски. Знам, че техни представители, включително г-жа Габриел и други ходят навън и разговарят с чуждите институции за това срещу услуги от ГЕРБ да бъдат вдигнати санкциите на Делян Пеевски. Това съм чувала в кулоарите на Народното събрание и на други места“.

 

Това заяви Лена Бориславова от ПП-ДБ в предаването „Лице в лице“.

„Има една изключително силна зависимост, която по никакъв начин не е свързана с избирателите и на ГЕРБ, и на ДПС. Докато тази взаимовръзка е толкова силна няма как да се очаква, че тези хора и представителите им ще гласуват за антикорупционни политики. Днес гласуваха против комисията за Нотариуса, за Пепи Еврото и за разследване на зависимости в съдебната система“, допълни тя.

По думите ѝ Бойко Борисов не е имал полезен ход и той самият не е искал това правителство да бъде подкрепено.

„Няма по-отвратително нещо от това от едната страна да ти седи Делян Пеевски, който в момента дори няма контрол върху цялата си група, има страшно разцепване и негова слабост на лидерството, а от другата страна да ти седи Слави Трифонов или някой друг, който с голямото си его единственото, за което ще мисли е как да овладее ресурс“, посочи Лена Бориславова.

В това Народно събрание нямаме легитимен мандат да търсим подкрепа за съставяне на правителство понеже сме трета политическа сила, каза тя.

„Няма мнозинство, което да работи по приоритети, които ние считаме за важни. Въпреки сътресенията в ДПС, няма обстоятелства, които да дават основание ние да променим позицията си. Вотът на избирателите ни отреди мястото на опозиция. Трябва да осъзнаем, че с 39 депутати нямаме мандат да налагаме дневния ред на обществото. Дълбоко вярвам, че трябва да работим за връщане на доверието и консолидация. Да получаваме заплати и да седим в опозиция няма никакъв смисъл и не е честно“, допълни Бориславова.

По думите ѝ ако на следващи избори ПП-ДБ стане първа или втора политическасила, тогава ще предложи управление.