„Все още не можем да коментираме с числа колко общински съветници ще има. Но можем да кажем със сигурност, че постигнахме много добър резултат.“ Това коментира водачът на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „Спаси София“ Борис Бонев.

„Ние имаме една подробна програма с конкретни решения за всеки един проблем на софиянци. Ние ще предлагаме тези решения и ще работим те да се осъществяват в София. Победихме убедително и важното е, че първата крачка вече е направена. Сега чакаме втория тур, за да направим и втората решаваща крачка и да премахнем досегашния модела на управление в София“, добави той.

Според него на втори тур се изправят срещу кандидатите на ГЕРБ в почти всички райони на София.

„Така че когато говорим за това какъв избор са направили софиянци, за това кой да смени модела на управление на ГЕРБ, именно тази тази отговорност“, добави той.

Официалните резултати от местния вот за София при 87,14% обработени секционни избирателни протоколи показват, че първи е Васил Терзиев, издигнат от „ПП-ДБ“ и „Спаси София“ с резултат 31,93%.

На балотажа той ще се изправи срещу Ваня Григорова, издигната от БСП и „Левицата“. Тя е с 21,62%.

Антон Хекимян, кандидатът на ГЕРБ-СДС, остава на трета позиция със 17,77 на сто.Засега Григорова има малко под 4% преднина пред него.

Кандидатът на „Възраждане“ Деян Николов е четвърти със 7,70%. В челната петица е и Вили Лилков, издигнат от коалиция „Синя София“, с резултат 5,71%