„Сбогом”, „Болка от любов”, „Големият кораб минава”, „Бурята в сърцето ми”,  „Клоунът”, „Джалма”, „Както никой друг”. Това не са несвързани думи, а великите хитове, написани от Живко Колев, който стана на 65.

По този повод на 19 ноември в зала 1 на НДК ще се проведе грандиозен концерт с участието на най-популярните български певци.

Текстописец сподели в предаването „Лице в лице”, че никак не му е било лесно да съчини тези текстове.

„Трудно е, защото думите се ограничават от мелодията, затова "залепвам" и като занаятчия правя текстовете, компромиси има много, бих написал друго,  но трябва да се съобразявам с волята на композиторите, на които им е по-лесно по мелодията да се прави текстът, а не обратното”, разкри част от своята работа Колев.

Фронтменът на група „Сигнал“ Данчо Караджов сподели, че именно безсмъртната „Сбогом” е събрала професионално Живко и великия музикант и в последствие са станали приятели.

Днес някои песни са на 35-36 години и живеят още на концерти и в радиа, а текстописците днес вече могат да изкарват хляба си само с музика, обясни Колев и добави, че той самият се занимава с това от около 40 години.

Вижте още във видеото.