„Готов съм да съдействам по всякакъв начин за изясняването на случая с масовата психоза сред родителите в Сливен”, заяви началникът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов в студиото на „Лице в лице”.

Вчера вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред журналисти, че се проверява съпричастността на служител на МО към масовата истерия в ромски махали заради слух за отнети деца от социалните служби. По-късно прокуратурата и МВР отрекоха да разследват чиновник от министерството, а самият Урумов заяви пред bTV, че няма нищо общо с всяването на паника.

„Първоначално е било казано, че става въпрос за служител на пресцентъра на МО, без да се споменава име, а след това се е появило моето име”, разказа Урумов.

„Готов съм да предоставя мобилния си телефон, както и достъп до двата си профила във „Фейсбук”, за да бъдат проверени”, каза Урумов, който отбеляза, че си носи кръста като обществена личност.

Александър Урумов разкри пред Цветанка Ризова защо се е припознал във въпросния служител на МО. Той е сред известните противници на промените в социалното законодателство у нас и според него това е причина да стане мишена на неправителствени организации, които искат тези промени.

Снимка: btvnovinite.bg

„Обадиха ми се колеги от медиите и е съвсем логично човек да не се крие, когато няма за какво”, каза началникът на пресцентъра на Министерството на отбраната.

„Уверявам всички, че нямам нищо общо с паниката сред родителите”, допълни той.

Урумов не знае как се е появило неговото име, но от разговора си с военния министър Каракачанов е разбрал, че не е бил споменаван в никакви разговори във връзка с паниката, настъпила сред родителите в Сливен.

Според шефа на пресцентъра на Министерството на отбраната „виновни за очернянето му са соросоидни организации”, които са „загубили милиони” от „неприемането на Истанбулската конвенция”.

Александър Урумов не крие, че е бил „ясно аргументиран противник” на Истанбулската конвенция и той е запознал Красимир Каракачанов с опасностите, които крие.

„Благодарение на това вицепремиерът Кракачанов зае ясна и категорична позиция, която доведе до това конвенцията да бъде изпратена в Конституционния съд”, каза шефът на пресцентъра на МО.

„Този документ е антиконституционен. Аз бях пръв, който постави този проблем на общественото внимание”, заяви Урумов.

„Това е нещо, което ме направи разпознаваем и активизира личната ми позиция”, каза Урумов.

Що се отнася до Стратегията за децата, Александър Урумов отбеляза, че неговата организация БОРД (Българска организация на родителите и децата) не трябва да се бърка с „Родители обединени за децата”.

Урумов определи решението на премиера Бойко Борисов за Стратегията за децата като мъдро и разумно.

„Мястото на децата е в училище. На това съм учил моите деца и ако мога да помогна по някакъв начин за успокояване на родителите, ще го направя”, заяви Урумов.

Именно ролята му като обществена личност е и причината да има два профила в социалната мрежа, за да може да поддържа връзка с многобройните си приятели и последователи.