Бившият шеф на „Кинтекс“ с още разкрития за това какви са офшорните фирми, на които държавното дружество прехвърля пари.

„3 дни преди моето уволнение докладвам писмено на госпожа Нинова, че прекратен договор с офшорна фирма - търговски посредник на „Кинтекс“, защото не е работила и няма да плащам на тази фирма. И след това е моето уволнение и 2-3 месеца по-късно цялото общество знае. ДАНС влезе в „Кинтекс“ и провежда разузнаване и разследване за финансови злоупотреби,“, каза Михайлов.

Той обясни и че новоназначеното ръководство от госпожа Нинова на 7 юни приема финансов отчет на дружеството, в който не отписва плащанията и комисионните към тази фирма.

„Въпреки че аз и колегите от стария борд сме взели решение повече да не се плаща. Стъпка втора - те продължават. Ден след като Нинова предаде властта на служебния министър Стоянов, назначеното от нея ръководство на „Кинтекс“ взима решение на извънредно заседание да се възобновят плащанията към офшорната компания. Кулминацията е през август. Служебният министър е разпоредил да не се правят плащания, докато се ориентира в ситуацията. ДАНС вече правят разследване за финансови злоупотреби. ДКК обявява, че уволнява директорите на „Кинтекс“ и няколко часа по-късно освободеният директор Александър Павлов превежда 187 000 долара на офшорната компания в Дубай в последните часове на работния ден, след като разбира, че е уволнен“, заяви Михайлов.

Според него по-важният въпрос е не кога се е случило, а кой е извършил това.

„И това е ръководството, назначено от госпожа Корнелия Нинова, което е безспорен факт“, добави бившият шеф на „Кинтекс“.

Вижте целия разговор във видеото.