„Вчера на Изпълнителна комисия г-н Борисов ни запозна с хода на преговорите и цитира г-н Петков, който е казал повече от веднъж: „Ако Денков не е външен министър, отиваме на избори“.

Това обяви в предаването „Лице в лице“ на bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод най-актуалния сблъсък между партньорите в управлението – дали Мария Габриел или Николай Денков да е външен министър след ротацията.

От няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на „Продължаваме промянатаКирил Петков задочно си разменят ултиматуми за промените в кабинета след март.

„Ултиматум от наша страна няма, има отговор на ултиматум. Има опит за малко повече нормалност, малко повече логика и малко повече разум“, уточни Дончев.

По думите му преди 9 месеца от ГЕРБ са се съгласили на да участват в управлението при „на пръв поглед неприемливи условия“ – да имат само един министър.

„Направихме огромен компромис, имаме подписано споразумение. Сега имаме ново предложение, което аз бих нарекъл нахално“, каза още Дончев.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че въпреки напрежението разговорите продължават.

Гледайте целия разговор във видеото!