Година след инцидента на автомагистрала „Хемус“, погубил живота на двама мъже, виновникът е на свобода, делото все още не е започнало, а роднините на жертвите очакват справедливост.

Инцидентът стана на 17 април 2017 г., Велики понеделник. Наталия Ахчийска и съпругът Йото и пътуват към София по автомагистрала „Хемус“, но заради огромна локва губят контрол над автомобила и той се преобръща. Семейството е невредимо и стои край обърнатата кола в аварийната лента заедно със служители, дошли да им помогнат. Тогава автомобил връхлита върху тях с бясна скорост. Съпругът на Наталия загива на място, както и един от служителите на „Автомагистрали“ – Иван Димитров. Шофьорът, който ги връхлита, е 40-годишният Владимир Найденов. Той така и не беше задържан. 

„Абсурдно е да оцелееш от една катастрофа, да ти няма нищо и накрая просто да си отидеш от този свят по такъв начин“, коментира Наталия в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Снимка: bTV

„Детето ми задава въпрос: „Защо този лош човек уби тати?!“. Аз не мога да отговоря. Не знам той лош човек ли е. Може и да не е – коментира вдовица на Иван Димитров – Румяна Чобанова. Но фактът, че си позволяваш да шофираш със самочувствие автомобил, който не можеш да управляваш, вследствие на което губиш два човешки живота и съсипваш трети... За мен това е умишлено престъпление“.

Снимка: bTV

Година по-късно почернените семейства живеят в очакване виновникът да получи присъда. Надяват се тя да бъде максимална.

„Тази присъда да бъде освен като наказание, и като обеца на ухото на всички тези, които сядат неразумно да шофират“, поиска Румяна.

За извършеното престъпление наказанието е от 3 до 15 години лишаване от свобода. Очаква се делото да започне на 18 април.

Вижте целия разговор във видеото: