Фабрицио Паризи е музикант до мозъка на костите си, а един от последните му проекти е на върха на много класации и звучи в дискотеките по цяла Европа, дори в Джибути. Той носи италианско име, но... има и българско самосъзнание.

Роден в Швейцария, с баща италианец и майка българка, за него България е „безумно красива страна със страхотно богата култура“.

Фабрицио израства в постоянно пътуване между бабите и дядовците си в Италия, Швейцария и България и макар разликата да е била осезаема, той се забавлявал винаги, когато идвал у нас.

Снимка: bTV

Свързан е с музиката от съвсем малък. Баща му бил музикален мениджър и у тях имало много плочи, които той му пускал – „Дорс“, „Ролинг стоунс“, много джаз. С помощта на италианската си баба Фабрицио се записал на касетка как пее и я изпратил на хора „Антонано“. От там го поканили, но баща му не му разрешил да се включи, защото искал синът му да види докъде ще стигне сам, а не като част от хор.

Фабрицио учи в Русе, защото в Италия и до днес няма музикални училища. През 90-те е диджей у нас, впоследствие става един от основателите на група „Хазарт“, откъдето тръгва музикалната кариера на Борис Солтарийски.

Снимка: bTV

С България обаче го свързва и любовта – половинката му Пламена, за която казва, че човекът, който го „допълва във всичко и винаги“.

Вижте целия разговор във видеото: