Още хора във властта с къща за гости по европроект.

Фирмата на градоначалника на Луковит – Иван Грънчаров, е получила субсидия от Фонд „Земеделие” от близо 210 хиляди лева за изграждането на къща в село Дъбен.

Лично Иван Грънчаров ни разведе из имота. Той е съдружник във фирмата-бенефициент по европроекта за изграждането на къщата.

„Утре не съм кмет, какво трябва да правя? Имам бизнес. Мярката е спазена, зад която е кандидатствала една земеделска фирма, в която имам 50% участие, заедно с моя брат. Това е семеен бизнес”, коментира кметът.

Снимка: btvnovinite.bg

Сградата е въведена в експлоатация през 2015 г. По закон в следващите 5 години трябва да функционира като къща за гости. Откриваме я да се рекламира в големи туристически сайтове. Проектът е одобрен за финансиране от Фонд „Земеделие” през 2014 г., когато Грънчаров вече управлява Луковит. Издигнат е от ГЕРБ. 

„Всеки български гражданин, който извършва дейност в селски район, може да кандидатства за финансиране. Така че, когато дойдат при нас проектите, ние не ги отсяваме на кметове, министри или каквито са, а дали отговарят на акредитираните процедури”, каза зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Калоян Костадинов.

Кметът Иван Грънчаров твърди, че е платен туристически данък за над 3500 нощувки.

Цялата история гледайте в bTV Репортерите на 8 юни след централната емисия на bTV Новините.