Репортерът на bTV Ирена Рашева и операторите Николай Кънчев и Красимир Първанов ще разкрият опасността от Интернет доставките. Филмът на bTV Репортерите „Смъртоносни доставки“ разказва за животозастрашаващи хранителни добавки, хормони и лекарства, които се разпространяват свободно на онлайн пазара в България.

Снимка: btvnovinite.bg

Хранителните добавки се рекламират като продукти за отслабване, а в повечето от тях се съдържа лекарствен продукт, забранен за употреба в целия ЕС. Приемът му може да доведе до внезапна смърт.

Екипът на bTV Репортерите купува някои от най-разпространените продукти на пазара, за да ги предостави на Изпълнителната агенция по лекарствата и да провери дали описанието им отговаря на това, което съдържа опаковката.

Резултатите, до които стигат специалистите, са крайно притеснителни. Филмът ще покаже, че под формата на продукт за отслабване в Интернет се продава дори химическа отрова, разрешена за използване само в заводи и потенциално смъртоносна за човешкия организъм.

Д-р Рада Прокопова, професор по кардиология, ще сподели за смъртен случай от тазгодишната си практика, породен именно от един от опасните медикаменти, до които стигна екипът на bTV Репортерите.

Снимка: btvnovinite.bg

Какво става когато липсва регулация на онлайн търговията с лекарства? bTV Репортерите тази неделя ще покажат кой седи зад онлайн търговията със здраве и колко опасна може да бъде тя.