„Не е важно папата да те погали, а Ахмед Доган. За Хасан Азис. Когато има изключване на човек от важни властови позиции, се наблюдава едно жужене в периферия и на дневен ред излиза темата алтернатива. На самия Хасан Азис не му е минавало през ума, че би тръгнал срещу ДПС“, каза в предаването „120 минути“ журналистът Илхан Андай. 

„Ако Хасан Азис иска да има политическо бъдеще след този ход на Доган, той трябва да разчита на 58% подкрепа на първи тур за новия кандидат Ерол Мюмюн. Самият той не би постигнал такъв резултат, но ако Хазан Азис работи на тези избори много повече, отколкото за себе си на предишните, това може да се постигне. Другият голям проблем е, че човек не носи две големи дини по една мишница. Той е зам.-председател на ДПС, кмет на бастиона и преподавател“, допълни журналистът.

По думите му на последните няколко избори ДПС губи позициите си в Кърджали, докато в селата почти 100% от населението гласува за движението.

„Ако ДПС не спечели на първи тур, на втори по всяка вероятност недепесарят ще спечели. Не виждам как ПП-ДБ ще издигнат читав кандидат, който да избута нещата до балотаж, това би разгневило и Доган, и Пеевски“, каза още Илхан Алтай. 

Той коментира и все по-честите публични изяви на депутата Делян Пеевски.

„Пеевски владее магията да се промотира сам. Той знае дневния ред на правителството, но изпреварващо излиза преди всички останали и казва какво ще се случи. На проблемния ден със зърнопроизводителите той излезе и кажа, че ще се реши всичко и то се случи“, посочва журналистът. 

По думите му е възможно ДПС скоро да има друг председател.