Идват моментите, с които отбелязваме Рождество. Това е време, в което се замисляме за близките, за приятелите, за дома си. Едно момче също ще има своята Коледа. Но ще я прекара в болница, в която ще постъпи на 25 декември за поредната интервенция, с която продължава неговата битка.

Снимка: btvnovinite.bg

Той е писател, който страда от рядко заболяване и колкото повече се бори, толкова повече романи пише. Диагнозата на Иво е "Неврофиброматоза-тип 2". Това е болест, поразяваща с туморни образувания мозъчните нерви в централния и гръбначния мозък. След всяка операция трябва да се учи да ходи отново, а слухът му е застрашен.

Надеждата да продължи да чува с лявото си ухо е лъчетерапия в турска болница.

Въпреки тези огромни трудности преживени през последните 6 години, основната поука, която си е извадил Иво е, че винаги си струва да се бориш независимо от болката и трудностите.

Снимка: btvnovinite.bg

Иво дори описва изминалата година в неговия живот като успешна в професионален план, въпреки че се е влошило здравословното му състояние – успял е да издаде нова книга и да организира няколко събития.

"Тези трудности влияят на мен и семейството ми, но се стремим да открием доброто и в лошото", казва Иво.

Новата му творба не е хорър или трилър като предишните. В нея има надежда и любов. Иво дори споделя, че тази книга го е променила.

Историята, която разказва за съдбата на едно болно момиче, е в голямата си част художествена измислица, но основното ѝ послание и идея е, че любовта остава след самите нас, споделя младият писател.

"Тези трудности влияят на мен и семейството ми, но се стремим да открием доброто и в лошото", казва Иво.

Иво също има надежда за своята Коледа, но сумата за лечението му все още не е събрана.

Всеки, който иска да подкрепи Иво, може да го направи чрез:

ДМС с текст IVCHO на номер 17 777

или с паричен превод по дарителската му сметка:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

Pay Pal: [email protected] – Иво Христов

Нека в навечерието на едни от най-светлите празници, да помогнем на едно момче да сбъдне мечтата си да се излекува.