„Очевидно е, че това, което целят организаторите на протеста, не го постигат. Върнаха обаче разговора за сериозната неадекватност на политическия елит“. Това каза в предаването „120 минути“ Любен Дилов-син по повод протестите с искане оставката на правителството и на главния прокурор, които продължават вече близо 90 дни.

Той уточни, че не участва в антиправителствени протести за първи път, защото има „протестен махмурлук“.

Виза Недялкова обяви, че е привърженик на недоволството. „След 2013 г. нещо да се е случвало подобно, тежък сън ни беше налегнал. Хората имат очаквания за ново, искат нещо ново. Досега искаха още от същото, защото си го познаваха“, коментира Недялкова.

Относно третото място за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов според социологическите проучвания Дилов-син каза, че е учуден, че не е на първо място. Обикновено протестният вот е първа политическа сила, уточни той.

Според Виза Недялкова пък дебата за Велико народно събрания (ВНС) в момента е абсолютно излишен. Тя вижда проблем и в идеята за намаляване на броя на депутатите в обикновеното Народно събрание. „Закон ще може да се приеме с 60 гласа, винаги могат да се намерят 60 идиота в едно Народно събрание“, обяви Недялкова.

Вижте целия разговор във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!