Докато лекарите на първа линия се борят да ни спасят от болестта-загадка, издателите Виктория Бисерова и Жаклин Вагенщайн се опитват да спасят духа ни чрез словото.

Жаклин Вагенщайн стои зад инициативата #НавънКъмСебеСи на „Аткракция“– български актьори изпълняват емблематични монолози.

„Това е една акция за символично спасение на духа. Посланието е, че ние в момента сме прибрани в себе си. Погледнали сме навътре в себе си. Именно затова избрахме монолози, които са една форма на разговор със себе си. Искаме да приканим хората в един диалог дори зад праговете на домовете им“, каза в предаването „120 минути“ Вагенщайн.

Виктория Бисерова е част от кампанията #ЗаДаЯИмаКнигата – „Купи 1 книга“. Тя обедини хора, участващи в създаването на книги у нас. Инициативата е призив към читателите в цялата страна – да помогнат на книгата днес, за да я има утре.

„Лично за мен книгата винаги е била спасение и мен книги са ме намирали в точния момент и смятам, че в момента имаме нужда от това спасение, защото книгите ни помагат да попадаме в различни светове и да се срещаме с различни герои. Освен това в момента книгите са много важни за самопомощ и за обучение и нови знания. Това беше поводът да създадем кампанията „Купи 1 книга“, каза Виктория Бисерова.

Вижте повече във видеото!