„За мен не проблемът на зърнопроизводителите не е Украйна, наслагван е с години и за да се реши, трябва добра държавна политика. Като говорим не само за зърнопроизводство, но и за зеленчуци, мед, млека, месо.“ Това коментира Венцислав Узунов от „Фермата“, който замени екселските таблици с полето.

Той обясни, че сега има много работа и е избрал този път, защото земята го е омагьосала.

Той обработва 20 000 дка земя, има и винени лозя. Над 500 крави, телета, бикове и 150 овце.

Узунов заяви, че ако обещанията на правителството не се изпълнят, всички отново ще са на протест. Самият той не е оптимист, че нещо ще се промени.

„Затова си мисля, че трябва да сме подготвени да се борим този път докрай, защото ако не спечелим битката, ще си говорим за земеделието както в момента си говорим за машиностроене, за автомобилизъм, за всички тези отрасли в минало време“, коментира той.

Узунов спомена и субсидиите.

„Те са едно необходимо зло, което позволява на земеделските производители да плащаме рентата. Ако я няма тая субсидия, просто рентата ще се намали. Тя отива за рента. Не е тайна, че откакто сме в Европейския съюз, субсидията се е качила. Преди да влизането в ЕС, много земи пустееха, не бяха плащани ренти. Над 15 000 земеделски производители нямат нищо против да се лимитират тези субсидии, няколкото фирми взимат големи хапки от Европейския съюз и биват субсидирани с милиони. Нека се лимитира“, каза още той.