„Любимата ми българска дума е „любов“. По-хубаво от това няма“, каза в интервю за предаването „120 минути“ певецът Васил Найденов.

Той е еталонът в  българската естрада. Изпял най-емблематичните песни като: „Сбогом, моя любов“, „Всичко ми е наред“, „Синева“ и много други, с които са израснали поколения българи.

Роден е в София през 1950 г.  Завършва строителния техникум, като паралелно с това е и частен ученик в музикалната гимназия. По-късно е приет в Консерваторията със специалност „Пиано“.  Преди  да стане любимец на публиката, работи като пианист на „Златни струни“. В периода 1976-1978 е вокал на „Диана Експрес“, а по-късно и на „Тангра“. Песента, с която настъпва неговият звезден миг, е от филма  „Адаптация“. Тя му носи наградата „Мелодия на годината“ през 1979 г.. През 80-те години се превръща във водеща фигура на българската поп музика, а всяка негова песен става хит. Васил Найденов има 6 издадени албума. Винаги е пял пред препълнени зали. Концертът му през 2018 г. в Несебър събира рекордните 55 000 души публика.

Съветът му към младите изпълнители е да се вълнуват истински от това, което казват на публиката чрез песните си: „Много е важно да се вълнуваш от това, което казваш, независимо от това за кой път го казваш и за коя вечер го казваш. Нека да си пишат сами текстчетата под душа, което не е лошо, обаче нека да се доверят на хора, които владеят силата на словото и на думичките“.

На българите певецът пожелава да се отърват от тарикатлъка.

Васил Найденов издаде, че се подготвя филмов мюзикъл с негови песни, който ще завършва с емблематичната „Всичко ми е наред“.

Гледайте цялото интервю във видеото!