"Имам неща, които съм намислисла, че искам да правя. И си мечтая да се случат... Например, един моноспектакъл на Бергман имам. Дал ми го е директорът на един театър, който вече е покойник. Вече 15 години не мога да намеря къде да го играя, не мога да намеря кой да го финансира. Кандидатствам за финансиране, но не се получава. Аз искам да си върша работата, но нямам възможност. Това ми е болката и за това си мечтая. Да мога да си върша работата...", казва актрисата Сашка Братанова, когато гостува в студиото на "120 минути" преди почти година. Днес тя вече е сдъбнала мечтата си.

"Да, сбъднах мечтата си. И то наистина в резултат на това предаване. На много места се опитвах, но добре че тогава го казах тук. Имаше направо фантастична реакция, аз не очаквах", каза Братанова.

"Изведнъж се оказа, че има хора, които искат да ми помогнат - и то от много места. Изглежда това интервю е било много впечатляващо", допълни тя.

"Роберт Янакиев прочете пиесата и му хареса. Той се зае като режисьор, както и директорът на Кукления театър, които предостави сцената - и започнахме да работим. Нещо, което не ми се беше случвало много отдавна", каза Братанова.

"Вашето предаване е първопричината. Да се изправиш сам на сцената е предизвикателство и според моите разбирания трябва да дойде мигът, за да можеш да си го позволиш. Сашка Братанова може да си го позволи", каза Роберт Янакиев.

"Пожелавам дълъг живот и на нея самата, и на спектакъла", допълни той.

"Постановката се казва "Болки на душата" - в нея героинята Ана е сама, но си говори с всички, които са минали през живота й", каза Братанова.

"Влагам всичко, за да стане каквото трябва - влагаш си силите, мозъка, здравето... Има такава поговорка: "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще", допълни тя.

"Опитът те учи да изчакваш - да не се хвърляш в мъка и разочарование. Да знаеш, че и това ще мине", сподели актрисата.

"Любимата ми дума е "рискувай". Бих искала да имам издръжливост - не да рискувам, а да издържам", заяви тя.

Вижте какво още сподели Сашка Братанова във видеото.