В главната роля тази седмица в предаването „120 минути” влезе княгиня Мириям Де Унгрия и Лопес. Тя е родена на 2 септември 1963 в Мадрид и е най-малкото дете в семейството, има шестима братя.

По професия е бижутер и гемолог – оценява скъпоценни камъни. През 1996 г. се омъжва за първородния син на Симеон Сакскобургготски – Кардам. Имат две деца – Борис и Белтран.

Снимка: btvnovinite.bg

Споделя, че презимето ѝ идва от Унгария. Тя допълни, че дъщерите на кралица Изабел Унгарска отишли в Испания, където се омъжват. Оттам тръгва и началото на родът ѝ.

„Не беше лесно да раста с шест по-големи братя. Имах чувството, че имам седем бащи – всички изказваха мнение, а аз бях просто част от мебелировката и очаквах все някой друг да вземе решение вместо мен. Не е лесно да си най-малкото дете в семейство, в което основното правило беше аз да не бъда глезено момиче”, посочи благородничката.

Снимка: btvnovinite.bg

Княгиня Мириам сподели, че започва да изкарва сама парите си, след като завършва обучението си – История на изкуството.

„Бях разгърнала на масата всички вестници, гледах различни обяви за работа и курсове.  Видях предложение за курсове по гемология и си казах: „Това е нещото, което бих искала да уча”. Завърших и се специализирах в диамантите. Започнах да работя това, което е моята страст”, сподели тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес Мириям де Унгрия създава бижута, а една от първите ѝ колекции се казва „Сърца и рози”, посветена на любовта на покойния ѝ съпруг към един от символите на България.

Снимка: btvnovinite.bg

„Едно бижу трябва да отговаря на две изисквания – да кара човек да се чувства специален и да носи в себе си сантиментална стойност. За да изразиш определени чувства, бижуто е незаменимо, трябва да бъде различно. Отвъд материалната стойност, то трябва да има и емоционална стойност”, допълни Мириям Де Унгрия и Лопес.

Снимка: btvnovinite.bg

Тежка автомобилна катастрофа през 2008 година белязва завинаги живота на щастливото семейство. Мириам се възстановява бързо, но въпреки усилията на медиците Кардам изпада в будна кома. Умира 7 години по-късно.

Снимка: btvnovinite.bg

„Приех православното християнство, защото аз се омъжих спрямо източноправославната традиция, децата ми също приеха източното православие, а аз бях единствената католичка. Много ми допада начинът, по който се тълкува религията в православието”, каза още тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Княгинята заяви, че се е запознала с княз Кардам в дискотека в Мадрид. След години ѝ споделил, че още тогава знаел, че ще се ожени за нея. В този момент нито един от двамата не знаел, че другият е с благородническо потекло.

Снимка: btvnovinite.bg

„Животът ни беше възхитителен. Кардам беше изключително любопитен човек, склонен към разсъждения. Много обичаше да чете, това е нещо, което наследиха синовете ни. Животът ни беше много лесен, прекрасен”, заяви Мириам.