В средата на август мълния покоси 18-годишата Теодора Оронова. Истинско чудо е, че тя оцеля, а чудото се случи благодарение на жена, която бързо се притече на помощ, както и на лекарите.

„Всички лекари казват, че тенденцията е да се възстановя напълно. Наистина е просто чудо“, сподели Теодора в предаването „120 минути“.

„Такова нещо покосява всички важни органи – черен дроб, сърце, белите дробове. За тях е чудо, че се възстановявам толкова бързо и че нямам почти никакви последици освен загубата на памет“, разказа още 18-годишното момиче.

Казва, че не помни нищо. Била е с още двама души и допълва, че не се е допирала до дърво и не е направила нищо, което да предизвика удара от мълния.

„Последният ми спомен беше как съм на плажа и си почивам. Вече впоследствие започнаха да ми се възвръщат спомените как сме отишли до хотела, как съм си оставила чантата, как сме слезли долу и т.н. Постепенно спомените ми се върнаха до момента, в който се случи трагедията“, разказа още Теодора.

„Мълнията реши просто мен да удари“, с усмивка допълни тя.

Мълния да те бележи със сърце

Теодора показа снимка на белег на крака си, който прилича на сърце.

„Даже реално бяха два белега. Имах на бузата си едно по-голямо сърце, а на крака – малко сърце. Според мен от сърце беше цялата подкрепа, която получих от приятели, роднини и дори от непознати. А и хората, които ме спасиха – не знам Господ ли е, каква сила е била“, споделя още Теодора.

Тя обаче има и още един белег на корема, но във формата на мълния.

Теодора казва, че живее втори живот.