Създателите на технологичната конференция „УебИт” Пламен и Аниелиа Русеви вдигнаха завесата и разкриха за зрителите на „120 минути” какво ще могат да видят посетителите. Един от акцентите ще бъдат роботите.

„Всички роботи, които ще бъдат на „УебИт” правят нещо с ръцете си, както хората”, каза Пламен и добави, че посетителите ще могат да се докоснат до първия в света робот-готвач.

Снимка: btvnovinite.bg

Специфичното за роботите, които ще бъдат показани е, че те са с изкуствен интелект. „В изкуствения интелект няма нищо изкуствено, той е създаден хора, носи ценностите и устоите на хората. Истината е, че вървим в посока, в която изкуственият интелект развива самостоятелни възможности”, каза създателят на технологичната конференция.

Пламен Русев допълни, че целта на „УебИт” е да се подготвят хората за времето, когато роботът ще бъде естествена част от човешкия живот.

Снимка: btvnovinite.bg

„Роботът-компаньон може да води разговор, да разбира емоции, да бъде истински компаньон в дома. Бъдещето на тези роботи е важно и във връзка с грижата за възрастни хора, които имат нужда от компания, някой да им дава лекарствата в определен час, да им напомня кога трябва да се хранят”, посочи Аниелиа Русева.

По думите на Пламен Русев, когато роботите развият своите творчески възможности, ще се създаде нов вид конкуренция – между хора и машини.

Снимка: btvnovinite.bg

Аниелиа Русева заяви, че кум момента за „УебИт” са се регистрирали над 10 хил. посетители. Събитието ще се проведе на 14 и 15 май в НДК.

„Тази година най-вероятно ще достигнем цифра от плюс 12 хил. посетители. По-интересна е друга цифра – 120 държави. Те идват в София, защото „УебИт” показва бъдещето. Ако хора от 120 държави намират причина да се качат на самолет, то е, защото това е техният билет да бъдат успешни в утрешния ден, да разберат какво ще се случи и как ще се случи”, допълни Русев.

Снимка: btvnovinite.bg

Лекторите на събитието са основатели на едни от най-големите и успешни компании в света. Сред тях има и откриватели, изследователи, предприемачи, инвеститори и много знаменитости като Марк Кюбан – един от най-богатите хора в света с 4.5 млрд. лично богатство.

Снимка: btvnovinite.bg

„Богатите хора идват на „УебИт”, защото правим едно от най-големите старт-ъп събития – Founder`s Games („Игри на предприемачи”). 27 града наддават в момента да бъдат домакини на „УебИт”. Тази година е в София, догодина фестивалът ще бъде на нова локация. Ще продължим да правим неща в София, защото го правим заради държавата”, заяви Русев.

Снимка: btvnovinite.bg

Тази година посетителите на фестивала ще видят и още един робот на бъдещето – летящото такси.