„В един от разговорите на Боб Удуърт с Доналд Тръмп, той му е казал, че истинската власт е страх. Моето кратко резюме за изборите е, че САЩ победиха страха. Младите хора победиха страха. Над 77% от младите хора до 30-годишна възраст са гласували за Джо Байдън. Жените победиха страха“, заяви създателят на книжната поредица "Власт и отговорност" Свилен Спасов в „120 минути“.

Според него в историята ще остане не само ролята на Камала Харис за победата на изборите, но и на говорителя на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси, която влезе в битка с Тръмп, и Стейси Ейбрамс, успяла да регистрира 800 000 нови поддръжници за гласуване в Джорджия.

Снимка: btvnovinite.bg

Победата на тези избори е „колективен успех“, категоричен е Спасов.

Анализаторът коментира и първите стъпки на Байдън, който обяви, че в понеделник ще създаде свой съвет за борба с коронавируса. Това показва, че на преден план излиза компетентността и знанието, наличието на „умението да ползваш знанието на другите“.

Камала Харис ще остане в историята като първата жена вицепрезидент, но първите две години от мандата ѝ ще бъдат нейното училище в тази роля, смята Спасов.

Вижте още във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!