Първото нещо, с което народните представители на ДПС ще се захванат в парламента, е да се сглоби правителство на база на приоритети и на ценности, защото това е крайно необходимо, заяви в студиото на „120 минути“ зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

„Има нужда от ясен диалог, какъв ще бъде форматът и конструкцията на следващото правителство са вторични въпроси“, допълни той.

Анастасов обясни, че в ДПС не са били предупредени за санкциите към Пеевски и не знае къде се намира той в момента, както и че желанието да не бъде в листите е било лично негово.

„При посещението в Турция имаше делегация на ДСП, а не на председателя на партията Мустафа Карадайъ. Делегацията се срещна с всички четири партии в Турция, както и с президента Ердоган“, каза той.

Той заяви, че ситуацията с думата „родина“ при срещата между Карадайъ и Ердоган е манипулативен превод.

„Оригиналната дума, която г-н Карадайъ използва е „прародина“, допълни Анастасов.

Той допълни, че ДПС има много ясна позиция, че ЕС трябва да води диалог с Турция и това е много важно за демократичното общество там.

„Служебното правителство е започнало процеса на отделяне на 12-годишното срастване на партия от държава“, коментира още зам.-председателят на ДПС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!