„Бих оприличила живота си на много фино и елегантно, но в същото време и доста земно ястие – един чудесен шоколадов мус, който е лек кадифен, с копринени тонове и ленени отенъци, шоколадов мус, който изглежда тежък, но когато го ядеш, ти се разлага по небцето“, каза в предаването „120 минути” шеф Силвена Роу.

Тя е първата дама в историята на MasterChef България, която ще застане до шеф готвачите Токев и Михалчев като член на журито.

„Научила съм, че всички най-големи събития се празнуват на маса с храна. Така че си представете каква е ролята на един готвач“, каза Силвена.

През 1986 г. тя заминава за Лондон, защото се омъжва за англичанин.  „Готвила съм за принцеса Даяна, Майкъл от Кент, Клаудия Шифър, Тина Търнър, за много известни и богати хора, за Рев Рън, Джеси Джаксън, за Омар Шариф, който е безумно елегантен, красив и харизматичен мъж“, споделя топ готвачката.

Според нея чрез храната човек може да промени психологическата енергия. Топ готвачката призова да ядем повече супер храни.