Сноубордистът Радослав Янков гостува в предаването "120 минути", където разказа за силната връзка с родния си град Чепеларе и разкри, че в семейството му има и следващ неговите стъпки.

"Аз много обичам Чепеларе и мястото, където живея и съм израстнал. Постоянно се чувствам длъжен да го показвам това. Всеки път се радвам, когато се върна вкъщи и имам възможност да си постоя между стартовете. Страхотна природа. Уникално си е. Моето родно място!", сподели носителят на Големия кристален глобус за 2017 г.

"Ние имаме доста празници. 24 май е и празник на град Чепеларе. По-голямата част от града се събира на площад "Олимпийски" в центъра. Създава се една по-сериозна атмосфера. Можеш да видиш повече хора, по-радостни"

Сноубордистът разказа и за специалната връзка, която има със сестра си Ружка, чийто по-голям син е тръгнал по стъпките на чичо си.

"Три години по-голяма е. Когато бяхме малки се карахме доста. Бяхме палави, но впоследствие, след като и двамата порастнахме повече, държим много един на друг. Винаги си помагаме, тя успява да идва и на много от стартовете. Племенниците ми - Ивайло е на 8, а Стоян на 13 години. Стоян върви по моите стъпки и е в отбора по сноуборд в Чепеларе. Фактически, откакто се случи това с Глобуса и успях да спечеля, клубът в Чепеларе се разви и много деца се запалиха по сноуборда, което ме радва. Той е един от тях", каза Янков.

От миналата година в родния му град Чепеларе вече се провежда и купа, носеща неговото име. Така идолът на децата е с тях, дори когато е на световните писти.

У дома Янков среща и своята половинка. "Тя не е спортистка. Запознахме се в Чепаларе. Малък град е и всички се познаваме. Ние сме вече 4, дори 5 години заедно. Казва се Райна", сподели Янков.

"В интерес на истината, от септември до март времето ми вкъщи е ограничено, въпреки че сега съм си тук. Стартовете са един след друг, почти всеки уикенд. Това, че сме от България, така стоят нещата, че трябва да пътуваме повече от всички останали алпийски нации, които са си в центъра на нещата. Пътят дотам е много - дали с бус, дали със самолет. Имаме определен брой дни, в които сме повече по лагери"

"България е моята родина, моето родно място, флагът, химнът. Обичам я!", завърши сноубордистът.