Предаването "120 минути" навърши 7 години. То стартира на 19 октомври 2013 г. – няколко часа, след като Светослав Иванов стана баща на малката Йоанна.

В първото предаване гости са малкото смело момиче Габи, което пребори тежко заболяване, заедно със сестра си Стефи и майка им. Първата личност, която влиза в главна роля е професор Генчо Начев. 

За първи път "120 минути" влиза в световните медии след гостуването на съпругата на бившия френски президент Никола Саркози - Сесилия.

Присъствието й в студиото на предаването се превръща в новина за всички в страната, а думите й за преговорите с Муамар Кадафи за освобождаването на българските медици от Либия са цитирани в целия свят.

В следващите месеци в домовете на зрителите на „120 минути“ влизат Лех Валенса, бащата на Борис Джонсън – Стенли, а само на 2 км от фронтовата линия от битката с "Ислямска държава" се включва кюрдската супер звезда Хелън Абддула.

През януари 2016 г. на масата с часовника сяда лично бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси. 

През април 2014 г. на посещение в София пристига генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Програмата му включва гостуване в студиото на Светослав Иванов.

Това означава отцепване на целия район около НДК. От съображения за сигурност обаче разговорът е преместен в столичен хотел. За целта само за 24 часа са изработени умалени декори на "120 минути", които са транспортирани с камион.

През 2016 г. се случва и едно от най-трудно организираните интервюта в историята на предаването. Снимка на 5-годишния Муртаза от бедна провинция в Афганистан обикаля света.

"Малкият Меси от Кабул" и баща му са транспортирани с бронирана кола до студиото на афганистанската телевизия "Шамшад", за да се включат в „120 минути“.

Няколко месеца по-късно, въпреки заплахите за отвличане и бягство на семейството в Пакистан, Муртаза се среща лице в лице със своя кумир. Кадри, които също обикалят света.

През изминалите 7 години в „120 минути“ гостуваха премиери, президенти, Ричард Брансън и истинският "Вълк от Уолстрийт".

„120 минути“ стана и трибуна за хора, които никога не виждаме в медиите. В този смисъл не е случайно, че най-гледаният разговор в социалните мрежи и до ден днешен остава единственото телевизионно интервю на Христо Билев - оцелелият командос от касапницата в "Белите брези", което се споделя от хиляди и до ден днешен.

Авторитет, искреност и честност. Това са трите думи, които описват стремежа на екипа на „120 минута“, преди да влезе в дома ви всяка неделя. От коментара, през "Роуминг" до "Главната роля".

Благодарим ви, че сте с нас!