Една майка влезе на сесия на Общинския съвет във Варна, за да поиска жилище, което чака от години. Жената твърди, че е била обиждана от общинския съветник от НФСБ Димитър Карбов. Той отрече обвиненията пред bTV.

Калинка Димитрова е записана за общинско жилище от 2011 г. Има две деца, едното е с увреждания. Живее под наем и работи на още две места, за да може да се издържа.

Снимка: bTV

Разказа пред bTV, че е разбрала за съвета случайно и е решила да влезе да попита защо не й се дава толкова дълго чаканото социално жилище.

Тя обясни, че е била прекъсната, понеже не е говорила по същество.

"Обърках се, защото на таблото пишеше "Жилфонд" и аз реших, че става дума за социалните жилища, едно от които чакам аз”, разказа Калинка.

Тя е била изведена с полиция от сградата, сподели, че е чула и подигравателни подмятания в свой адрес от общински съветници:

„Минавайка покрай трибуната,  един господин - Димитър Карбов - чувам как казва: Ти огледало нямаш ли си у вас да се погледнеш на какво приличаш. Че дори на диалект ми говориш. Виж се и как си дошла тука облечена, че ако те ритна…”, обясни жената.

Последвала словесна престрелка между двамата, а жената напуска, придружена от полиция. За скандала потвърждава и гражданин, неволен свидетел на случая.

Какво точно каза Димитър Карбов?

По мои спомени – "вижте се на какво приличате, вас кой ще ви вземе" и така.

Димитър Карбов отрече обвиненията и заяви, че не е изричал подобни неща.

Снимка: bTV

„Единственият инцидент беше в нарушаването на правилника на Общинския съвет и отстраняването на въпросната госпожа. Как си представяте да обидя някого на общински съвет, още повече това е жена. Даже да е имало някаква обида, която да е прозвучала в ушите на някой, съм готов да поднеса своите извинения. Но няма за какво. Всеки опит да бъде опетнено името ми, ще го използвам пред друга институция, защото не може да се позволява някой да клевети и обижда”, коментира Карбов пред bTV.

Общинският съветник съзря атака от политически опоненти за местните избори есента. А Калинка споделя, че се чувства унижена.

Вижте още във видеото.