След спешно транспортиране с военния „Спартан“, лекарите в "Пирогов" спасиха една жена, която наскоро даде живот на две бебета, но можеше да изгуби своя. На 6 януари след раждането на близнаци състоянието на майката рязко се влошава.

„Само като се замисля през какво минах. Може да ме разбере само човек, който е мила по този път“, каза в предаването „120 минути“ 38-годишната Господинка Господинова.

Снимка: Редакторски екип

„Отидох да раждам. Всичко беше нормално. Цялата бременност беше нормална. Полагаха се всички грижи. И до ден днешен не знам какво се случи по време на самото раждане. Имам бегъл спомен, че лекарите коментираха, че нещо не е добре“, спомня си жената.

„Още от Силистра тръгнах с един млад лекар. До Балчик не ми пускаше ръката. В Самолета друг лекар ме държеше и говореше да не се предавам. Мислеха дали ще оживея“, добави Господинка Господинова.

Снимка: Редакторски екип

Определя медиците, спасили я, като „не хора, а ангели“.

„Огромен екип от хора се е борил за моя живот. Всеки един, взел участие в моето спасяване, трябва да се чувства горд, че съм жива и че съм при семейството си. И в Силистра, и в София, във всички болници, които се бориха за мен, работят невероятни хора. Освен лекарите не искам да забравим и целия персонал, който работи с лекарите“, допълни тя.

„След като се родиха близначетата, казаха, че има нужда от кръвопреливане. На следващия ден то беше организирано, но нещата продължиха да се влошават. След два дни разбрахме, че нещата са се влошили много и се търсеше национален консултант за преместването. Взе се решението за хеликоптер от Силистра до Балчик, а от военната база там – със самолет до София“, обясни Константин Йовев.