В българския ефир тя е известна като "феята на любовта". В продължение на 10 години предаването "Море от любов" събира хората, а негова емблема става Наталия Симеонова.

Родена е в София. Завършва журналистика в Софийския университет. Учи и "Психология". През годините е водила предавания като "Формула 5" и "Рококо". Била е репортер, водещ на новините, както и редактор. През 2002 г., стартира любимото на много българи "Море от любов". Всяка събота то среща зрителите с различни романтични истории, което го превръща в едно от най-гледаните.

След "Море от любов" Наталия Симеонова започва да води социалния проект "Предай нататък".

Преди години заминава за САЩ, където живее със съпруга си Денис Ризов. Двамата имат дъщеря Виктория. За телевизията, живота, възходите и спадовете, и разбира се, за любовта – Наталия Симеонова в „120 минути“.

Телевизията много ми липсва, каза Наталия пред Светослав Иванов. 

„Аз винаги съм знаела силата, която притежава телевизията. Смятам, че ние не бива да употребяваме телевизията за свои цели. (…) Аз със сигурност ще се намеся в темата с насилието, със сигурност имам какво да кажа по тази тема и се надявам това да стане в любимата ми телевизия – bTV. Това е тема, по която нещо спешно трябва да се направи, защото залогът е човешки живот“, заяви Наталия Симеонова.

Наталия разказа, че навсякъде има насилие, но в Щатите е много различно, защото има институции, които работят.

„Те предлагат защитени жилища, програми на общината, законът работи, когато се обърнеш към полицията, тя идва моментално. Според мен в България големият проблем на неработещите институции е в настройката към домашното насилие – че е нещо нормално, че е някаква лична история, че тя сигурно си го е заслужила. Тук бъркаме и понятия, като психолог и психиатър. Финансовата зависимост от насилниците е голяма спирачка за жените и децата, които са в тази ситуация“, допълни Наталия Симеонова.

Любимата й българска дума е пробуждане, защото от това имаме нужда на всички нива, но според нея трябва да започнем с домашното насилие.