Актьорът Мариус Куркински беше гост в предаването „120 минути“ по bTV. Той разказа повече за проектите си, най-новият от които е филмът „Засукан свят“, който в момента е по кината.

Мариус призна, че все още се вълнува заради филма. Той е смятал, че когато проектът бъде завършен и стигне до големия екран, ще се успокои, но сега предстои и големият тест – как ще реагира публиката.

Филмът е по едноименния разказ на „Николай Хайтов, който разказва за търсенето на добро в света и устояването на изпитания.

Именно изпитанията, смята Мариус Куркински, са най-важното в света. Те ни предпазват от злото. Актьорът и режисьор сподели, че според него именно когато човек е безгрижен и спокоен, злото успява да се вмъкне в него и да го насочи към грях.

Самият Мариус познава греха. Той сподели, че не одобрява много от решенията, които е взимал като по-млад, в желанието си да се добере до театралната сцена и да стане известен.

Днес Мариус се опитва да устоява на изкушенията и да не се поддава на греха. Най-опасният от греховете е гордостта, уточни той, защото идва в момента, когато си направил добро. А най-силното оръжие срещу греха е молитвата. Винаги когато почувства, че не е достатъчно скромен, Мариус Куркински се обръща в молитва към небето и моли за помощ.

За съжаление българите, според него, са превърнали стремежа към добро в нещо срамно и смешно. И от там идват всички проблеми на народа ни.

„Изпитвам болка и страх за България“, каза Мариус Куркински.

Въпреки това той няма никакво желание и намерение да напуска страната ни. Мариус разкри, че през 1994 г. е спечелил Зелена карта, но е избрал да не заминава за Съединените щати. И днес е доволен от избора си.

Неговата лична България е тази, която вижда в лицата на публиката. Той не използва думите родина и отечество, но най-близкото до тези понятия са хората, които отиват в театъра или в киносалона, за да го гледат.

Още за Мариус Куркински може да прочетете на сайта LadyZone.bg: