„Голямата ми несбъдната мечта е да съм лекар. Сигурна съм, че ако бях тръгнала по този път, щях да съм един от най-добрите ни пластични хирурзи, защото имах много добра памет и съм много сръчна. Имам и добро естетическо усещане. Мисля, че щях да се справя много добре с това“. Това каза в 120 минути поп певицата Мария Илиева.

„Винаги семейството дава най-добрата база за развитието на личността – без значение в коя посока ще се развива един човек“, коментира тя.

Мария Илиева сподели, че от дете много активно се занимава с музика и със свирене на пияно. „За мое нещастие тогава аз много добре се развивах – имах много добри резултати. Това се превърна в един ангажимент, който ме отдалечаваше от игрите, от срещите с приятели, от свободното време“, разказа Мария Илиева.

„За да бъде един музикант във форма, той трябва да свири няколко часа на ден. Това може би малко ми натежа в един момент и аз тържествено обявих, че няма да кандидатствам в музикално училище. Цялото ми семейство много се разочарова, но ми даде разкошен урок. Каза ми „Добре, ние няма да настояваме. Това е творят първи житейски избор. Ако се провалиш – това е твой проблем, ако се случат нещата както трябва – ще бъдеш горда с избора си, защото той е бил адекватен“, сподели певицата. Така тя влиза в математическата гимназия.

„Страхотно ми се отрази. Невероятно училище, обожавам всички мои учители. Някои от най-добрите ми приятелства са от там. Структурира мисълта, пространственото мислене. Това ми помогна безкрайно много – да мога да планирам и да ръководя бизнеса си“, разказа Мария Илиева.

Тя разказа още, че е част от целия процес и иска да контролира всичко, което се случва.

"Вкъщи не е така. Имам две деца и те дресират добре издръжливостта и търпението ми. Имам прекрасно семейство и вкъщи се чувствам спокойно, уютно ми е. Това са най-любимите ми моменти", сподели певицата.

В сряда предстои финала на турнето ѝ. 

Какво още разказа Мария Илиева - чуйте във видеото.

Националната обиколка на Мария Илиева приключва с феноменален успех. Любов в огромни дози се усещаше в 13-те града, през които турнето премина. Хиляди развълнувани хора, нестихващи аплодисменти, бисове и буря от емоции съпътстваха всеки един от концертите. Най-мащабната обиколка в кариерата на Мария Илиева до момента приключи с разпродадената от седмици зала в Русе и даде заявка за разтърсващ финал на турнето в София на 6 декември в Зала 1 на НДК.

Мария Илиева и бенда ѝ – Георги Янев (китара), Мартин Ташев (тромпет и вокали), Васил Вутев (барабани), Мартин Денев (клавишни), Емилио Мархолев (бас), Владислав Мичев (тромбон) и трио Тринити (беквокали) подариха на меломаните емоционално музикално пътешествие през кариерата на българската поп кралица.
Подгряващ изпълнител на концертите беше Габриела Колева – GABO, а специална изненада на концертите в Благоевград, Бургас и Велико Търново беше появата на Константина Димитрова, Марин Русинов и Симеон Славев – участници в #ОтборМария в "Гласът на България".

Подготовката за концерта в София на 06.12. вече тече с пълна сила и обещава запомнящ се спектакъл.