„Промяната“ (партията „Продължаваме промяната“) се докосна до властта и се превърна в нея, докоснаха се до пръстена на мутрите и се превърнаха“. Това каза в интервю за предаването „120 минути“ лидерът на „Изправи се. БГ“.

Политическата формация на Манолова не успя да влезе в последния парламент, но беше в предишните два с кратък живот. В началото на май беше учредена като партия.

„От гражданска организация ние се превръщаме в партия на непримиримите, не искаме да се примирим с лицемерието на тези, които излъгаха протеста и предадоха енергията на протеста с картела в горивата, които вдигнаха цените на бензина и на дизела с левче абсолютно неоснователно, с липсата на всякаква подкрепа за нискодоходните домакинства с мизерните доходи, с имитацията на съдебна реформа“, заяви Манолова.

По думите ѝ резултат от сигналите за корупция, с които се занимаваше оглавяваната от нея комисията в предходните два парламента, няма. Единствено Европейската прокуратура е изслушала Светослав Илчовски.

„Това, което се случи, е, че чадърът върху приближени до властта се предаде от едно управление – това на ГЕРБ, на следващото управление – това на „Промяната“, каза лидерът на „Изправи се. БГ“.

На въпроса дали е готова за избори тя каза, че повече се притеснява как през есента хората ще си плащат сметките.

Гледайте повече във видеото!