Няма да отстъпим от приоритетите си, като един от най-важните е борбата с корупцията. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промянатаКирил Петков.

"Сложихме приоритета и върху нещата, които са важни вътре в България. Социалният пакет беше един от тези приоритети. Вторият приоритет беше антикорупцията. Реално и БСП, и ние, и „Демократична България“ се съгласихме, че законът за КПКОНПИ трябва да бъде променен“, заяви още Петков.

Той коментира и какви коалиции са възможни и невъзможни.

ГЕРБ няма да направим коалиция, докато го господин Борисов е лидер и по принцип в ръководството изглежда са хора, които не само че, според мен, не биха били готови да направят промяна в съдебната система, те са зависими от съществуващата съдебна система. Тези хора наистина се страхуват. Искам да кажа всеки, който ръководи ГЕРБ и го е страх от работеща съдебна система - не може да бъде наш партньор за правене на промените, които са нужни“, заяви съпредседателят на ПП.

Според бившия премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков няма никакво съмнение, че референдумите в окупирана Украйна не са честни и свободни.

"От това, което аз виждам по телевизията - има едни хора, които слагат своя глас в отворени секции и до тях има човек с калашник. Отсега мога да кажа категорично, че този вот няма да бъде легитимен", заяви Петков.