Нито една институция, нито един регулаторен орган в момента в България не работи нормално. Затова и страната ни изглежда доста нелепо на Запад. Това заяви лидерът на Любомир Каримански от коалиция „Заедно".

Коалицията бе създадена от него и Ива Митева. В нея влизат „Зелените“, „Сбор“, Социалдемократическата партия и Движение на непартийните кандидати.

„Сякаш политическата пропаганда и политическите боричкания са повече, отколкото самите задълбочени анализи във връзка с геополитиката на България. Неименуемо ние (б.р. коалиция „Заедно“) потвърждаваме нашата геополитическа ориентация към евроатлантизма. От коалиция „Заедно“ сме за умерен и мирен евроатлантизъм“, каза Каримански.

Раздялата с „Има такъв народ“

„Свърших си експертната работа там и смятам, че всичко, което имахме да казваме за ИТН, аз и г-жа Митева сме го казвали. След като свършихме експертната работа, не можехме да влияем повече върху политическите решение, които се взимаха в ИТН“, заяви Любомир Каримански.

„Тогава, когато не можем да влияем по никакъв начин на политическите решения, защото бяхме само в качеството си на експерти по време на предишните Народни събрания към ИТН, това е нещото, което може би надделя над това да тръгнем по различен път“, добави той.

Рецептата за справяне с инфлацията

„Първо, трябва да се справим с т.нар. високи търговски надценки (т.нар. спекула). Има две посоки – едната е в посока изпълнителната власт, другата в посока на парламента. В парламента трябва да направим промени в Закона за защита на потребителите“, заяви лидерът на коалиция „Заедно“.

Той допълни, че трябва да се върне контролът от страна на регулаторните органи във функциите им, за да може потребителите да са защитени.

bTV предоставя възможност на кандидатите, които според последните социологически проучвания влизат или са близо до прага за влизане в следващото 49-то Народно събрание. По регламент всеки от тях, ще има равно време с другия, в което да отговорят на важните, според нас, въпроси.