Камен Донев гостува за трети път в предаването „120 минути“. Малко след като навърши 50 и в навечерието на премиерата на новия му моноспектакъл „Възгледите на един учител за силата на словото“.

„Много е приятно на 50. Рожденият ден беше много вълнуващ. Получих много поздравления, икони, златен кръст, все неща, свързани с духа. Особено е чувството, когато виждаш, че някой мисли за теб. Поздравите не бяха помпозни, а естествени“ – призна актьорът.

Той сподели, че подготовката на новия проект върви добре, но и се притеснява, защото от 8 години не е правил нов моноспектакъл. Премиерата ще бъде на 2 и 3 юни в Античния театър в Пловдив.

„Словото е нещо, което прегръща човека срещу теб. За мен то е парапет, мост, брод, по който да вървя в живота. За съжаление, рядко го използваме за утеха“ – сподели Камен Донев.

Той коментира, че хората не са лоши, но сякаш се радват, когато са лоши. Преобладава непукизмът и криворазбраното усещане за радост от живота.

„Човек не се обръща към себе си, а гледа само другите. Затова българите не се развиваме. Съвременният човек се страхува от интелектуално усилие, страхува се да остане сам със себе си. Ние само имитираме бързина и заетост. Глупаците, които дрифтят из София, нямат работа, за никъде не бързат“ – допълни актьорът.

Според него в българската политика няма изключителни хора. Повечето са бебета, с които няма за какво да си говори.

„Един от малкото, с които ми е приятно да си говоря, е Петър Стоянов“ – призна Камен Донев.

Той сподели, че единствено родителите му са му казвали Каменчо и му е много приятно, когато непознати хора на улицата се обърнат по този начин към него.

„Казват го с любов. Спирам се и говоря с тях“ – разказа актьорът.

На финала на разговора той коментира, че за него словото е начин да продължиш да бъдеш човек.

„Вярвам във всичко“ – каза Камен Донев, който получи от водещия Светослав Иванов осветена икона на Св. Мина по случай юбилея си.