От смешното до тъжното, от позитивизма до разочарованието – популярният актьор Камен Донев сподели в студиото на „120 минути” какво го кара да се усмихва и какво му е смешно по тъжен начин.

„Напоследък се смея на стари неща,  неща, които помня, че като тийнейджър са ме разсмивали… Много са ми смешни хората, които говорят едно и правят друго. Смях се много на Черния петък – кадрите, които се появиха, кадрите на смазани хора, на убити хора. Заради пасатор или микровълнова фурна…”, сподели той.

Донев обаче беше безпощаден към обществото, в което живеем: „Българинът е егоист, завистлив, не умее да се радва на деня, на малкото, не умее да цени малкия жест, думата. Знаеш ли кое е най-тъжното – българинът само си мисли, че е християнин, но не е. Личи си по всичко – как шофира, как се държи в магазина, на улицата, как гледа. Няма я мисълта за другия. Ако българинът беше верен на християнските добродетели, нямаше да сме стигнали дотук. Проблемът не е в това кой ще ни управлява, проблемът е кой да създадем да ни управлява…”.

Твърде сериозен ли е човекът, който е усмихвал стотици хиляди българи? „Не съм сериозен, просто съм нормален, човек трябва да бъде такъв, какъвто се усеща в момента. Пред последните години от своя живот гледам да се държа естествено и да не досаждам на хората, да не говоря глупости”, отговори Камен Донев.

Той призна, че вече не ходи в държавните институции по финансови и подобни въпроси, но преди му е било приятно: „С всички ставах приятел, хората ми се радват. Много приятно чувство е да видиш как някой се усмихва просто защото те е видял – без дори да те познава”.

За предстоящия спектакъл на Камен Донев на 16 декември в „Арена Армеец” и за скъпия предколеден подарък за водещия Светослав Иванов – вижте повече във видеото!