Пътувайки към България, папа Франциск получи футболната фланелка на вероятно най-специалния тим у нас – „Отбор на надеждата”, съставен от младежи, отраснали в социални институции. Тя бе подарък от екипа на bTV, който летеше с него в самолета.

„Емоцията беше огромна. Това е шанс за „Отбора на надеждата” и неговата  кауза да стигнат до колкото се може повече хора, защото нашата цел не е да помагаме. Нашата кауза е да даваме възможност на хората да си помагат сами, тъй като това е устойчивото решение. Това и помолихме папа Франциск”,  разказва основателят на тима Георги Кирков.

„Помогни на хората по целия свят да получат шанс да променят живота си към по-добро”. Това е посланието на „Отбор на надеждата”, което бе написано на фланелката.

В момента в отбора тренират малко над 30 деца, а в проекта тази година участват над 60 от пет населени места - София, Пловдив, Борован, квартал „Надежда” в Сливен и Микрево.

„За съжаление, финансирането ни е ограничено и не можем да включим всички  деца, които имат желание.  Надявам се това да се промени през следващите години”, споделя Кирков.

В момента тече селекция за националния ни отбор. Финалната селекция ще бъде на 2 юни. Месец и половина по-късно осем от тях ще заминават на Световно първенство в Уелс.