В края на седмицата, белязана от жестоката трагедия, при която 45 македонски граждани загинаха при катастрофа на АМ "Струма", водещите на bTV Новините Виктория Петрова и Юксел Кадриев гостуваха в предаването "120 минути".

"Тази седмица е може би една от най-тежките в отразяването на новини", каза Юксел Кадриев.

"Вече свалих черните дрехи, но в душата все още е черно", добави Виктория Петрова.

Двамата признават, че се стараят да не забравят да погледнат от човешкия ъгъл на подобни трагедии, за да не губят връзка с реалността. Въпреки трудностите обаче водещите не съжаляват, че са избрали тази професия.

"На първо място много ми харесва това, което правя. Работата ми доставя огромно удоволствие и много често с нашата работа ние помагаме на хората и това дава смисъл на всичко", споделя Юксел Кадриев, а според Виктория Петрова "има нещо в ДНК-то".

И двамата обаче не са мечтали да станат това, което са днес, още от най-ранна детска възраст.

"В училище казвах, че искам да стана космонавт, защото така беше модерно, не съм го искала. Исках да стана зъболекар и всичко приключи при първото ми посещение при стоматолог. Реших, че няма да причинявам такава мъка на хората", разказа Виктория, според която журналистическата професия я е избрала.

"И аз като малък исках да стана космонавт заради Георги Иванов, но тогава такива бяха моделите на поведение. После исках да стана моряк", спомня си Юксел.

Познатите лица от ефира на bTV Новините признават, че дори когато не са водещи на новинарските емисии, продължават да се информират за най-важното, случващо се у нас и по света, макар и, по думите им, да са "доставчици, а не потребители на новини".

Виктория Петрова и Юксел Кадриев обърнаха поглед и към забавните моменти в работата им.

"Миналата година имаше един много интересен случай покрай избирането на Джо Байдън за президент на САЩ. В цялата емисия имаше връзка с него в отделните теми и накрая - един гълъб, който прелетял целия Тих океан от Щатите до Австралия, който се казва Джо Байдън и е застрашен от евтаназия. Това беше най-смешното нещо на света, което се случи в този момент", разказа Юксел.

Според Виктория Петрова обаче често пъти нещата, които успяват да ги разсмеят, не са толкова смешни, а това е по-скоро реакция в края на изпълнения с напрежение ефир.

Тя съвместява работата си на водещ на bTV Новините с преподавателската дейност в Нов български университет.

"Уверявам студентите, че това е интересна професия. Струва си да се посветят на своя занаят, да вярват в себе си, но преди това да четат много от всичко, за да знаят и да разбират", смята Петрова.