В осмия сезон на MasterChef тази есен журито ще е в изцяло нов състав. Кулинарните умения на участниците във формата ще оценяват Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и „шефът на шефовете“ Явор Сарафов.

Първата обща медийна изява на тримата топ готвачи беше в предаването „120 минути“.

Chef Илиан Кустев

Chef Илиан Кустев
Снимка: btvnovinite.bg

Илиан Кустев е се налага като едно от големите имена в кулинарията у нас и по света. Като дете мечтае да стане футболист, но любопитството го отвежда в кухнята. Днес вече готви за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит.

Chef Александър Таралежков

Chef Александър Таралежков
Снимка: btvnovinite.bg

Александър Таралежков е роден в София, но още много млад става гражданин на света. Едва навършил пълнолетие се озовава в Лондон, където завършва „Продуктов дизайн“ във висшето училище по изкуства Central Saint Martins. Професионалните му изяви го срещат с множество от най-значимите ресторантьори и шеф готвачи в света.

Явор Сарафов

Явор Сарафов
Снимка: btvnovinite.bg

Явор Сарафов е завършил право и вече над 30 години успешно ръководи различни бизнеси. В казармата животът го среща с Chef Виктор Ангелов, а близкото приятелство прераства в партньорство в ресторант, а впоследствие и във верига заведения за бързо хранене. Понастоящем работното ежедневие на Сарафов се разпределя между ресторанти, управление на имоти и инвестиции. 

Тази есен MasterChef се завръща изцяло обновен в ефира на bTV, за да възбуди отново апетита за по-вкусен живот в компанията на семейство и приятели, добра храна и време за малките неща, които ни правят щастливи.

Каква заявка дадоха за новия сезон на MasterChef тримата от журито – гледайте във видеото!