Не е лесно времето нито за поезия, нито за изкуство. В тази държава се произвежда най-много шум. Но имената на политиците ще потънат в забвение, преди още те да потънат в земята. Не така стоят нещата с имената хората на изкуството, заяви поетът Георги Борисов в „102 минути“.

Снимка: btvnovinite.bg

Липсата на памет ще доведе до големи проблеми. Помним избирателно само това, което ни е изгодно. Хората в днешно време не искат да слушат истината, а това, което им харесва, смята Борисов.

Българите са загубили състраданието и съчувствието към другия. Не можем да вникнем в болката на другите, носим слушалки и си говорим сами. Мит е, че сме трудолюбиви. Има много работа, но не искаме да работим, а се оплакваме, че нямаме пари, казва поетът.

Причината за това са новите технологии, но и състоянието на образованието ни, както и отношението на политиците към хората на културата, смята Борисов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Много работих тази година. Времето предразполага тази година стига да ги има нужните условия, но тях ги няма. Всичко хора, които се занимават със словото, с духа нямат необходимите условия да им обърнат внимание достатъчно. Те живеят в постоянно напрежение, което идва от хората наоколо и това, което виждат, че става“, каза поетът.

Вижте повече във видеото!