Деветгодишният Ивелин от Сливен направи първите си стъпки след тежка операция, средствата, за която събраха дарители. След репортаж на bTV за броени дни стотици хора помогнаха с над 20 000 евро.

Иво е с детска церебрална парализа и с годините състоянието му прогресивно се влошава въпреки операциите.

„Имах много моменти на отчаяние, на тъга, но стягаш се и продължаваш, когато знаеш, че става въпрос за детето ти. Получихме огромна подкрепа от много хора – от познати, непознати, близки,

Най-трудният момент беше, когато трябваше да събираме пари, понеже досега сме се справяли винаги сами. На Ивко също му беше трудно тази ситуация да я приеме”, разказа майката на детето Даниела Митева.

Тя обясни, че операцията е била единствената възможност за Иво, защото лекарите са им казали, че, ако не се направи операцията до няколко месеца, след време той изобщо няма да може да се движи и ще трябва да бъде в инвалидна количка.

„Изключително бързо се случиха нещата, може би в рамките на около месец се събра сумата, която не беше много малка. Всякакви хора дариха – наши познати, непознати. Искам да им кажа, че съм им безкрайно благодарна, че върнаха усмивката в лицето на детето ми".

„Всеки ден ходи на физиотерапия, в момента се работи здраво върху краката, но дефакто мускулите му са страшно отслабнали и се работи върху тях, каза бащата на Иво.

Той също благодари на всички хора, които са помогнали да види първите стъпки на сина си на 9 години.